Biggen

Stalinrichting voor uw biggen

Grondhokken voor biggen leveren we als compleet bouwpakket, desgewenst inclusief roostervloer, voerbakken, troggen enzovoorts. Uiteraard exclusief voor u op maat gemaakt.

Onze grondhokken voor biggen zijn leverbaar in verschillende materialen en met diverse voederoplossingen, zoals droogvoerbakken en trogvoedersystemen.

Dichte wanden of volspijlen

Afhankelijk van uw voorkeur kiest u voor dichte wanden of volspijlen in uw grondhokken voor biggen. Ook roostervloeren hebben we in verschillende uitvoeringen: zowel qua materiaal (staal, beton, composiet of kunststof) als in comfort (met of zonder verwarming).

Plateaus: meer vierkante meters

Wilt u extra verblijfoppervlak creëren, zonder nieuwbouw te plegen? Kies dan voor een plateau. We realiseren een verdieping (van beton, metaal of kunststof), die uw varkens (vleesvarkens én biggen) kunnen bereiken via een loopbrug (opklapbaar of vast). De plateaus zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen: beton, composiet en kunststof.

Voordelen van plateaus:

  • Efficiënter gebruik staloppervlak

  • Groter aandeel dichte vloer

  • Meer keuze in ligplaats

  • Ruime keuze voor materiaal bodem (beton, metaal, kunststof)

  • Klimaatbeheersing (creëren van temperatuurverschil boven-beneden)

  • Rijkere leefomgeving

  • Mogelijkheid voor het scheiden (ontwijken) van hokgenoten

Kantelbaar plateau

Voor het reinigen van de hokken en het laden van de varkens hebben we een kantelbaar plateau ontwikkeld. De bereikbaarheid van zowel de beneden- als bovenverdieping blijft daarmee optimaal. Met een plateau vergroot u het aandeel dichte vloer, tegen een zeer aantrekkelijke investering.

Biggenstal Egchel
In 2022 hebben wij een nieuwe biggenstal ingericht in Egchel. Biggenhokken worden steeds vaker uitgevoerd met een verwarmde bolle vloer en een "koud" rooster achter in het hok. Het voordeel van deze indeling is een warm gedeelte waar de biggen kunnen liggen en een koud gedeelte om te mesten.

Lees meer
Biggenstal
Biggenhokken worden steeds vaker uitgevoerd met een verwarmde bolle vloer en een "koud" rooster achter in het hok. Het voordeel van deze indeling is een warm gedeelte waar de biggen kunnen liggen en een koud gedeelte om te mesten.

Lees meer
Biggenstal Egchel
In Egchel (Limburg) is in 2018 een nieuwe biggenstal gebouwd. De biggenhokken zijn uitgevoerd in een volledig roostervloer van kunststof gecombineerd met beton. Het voordeel van deze indeling is een warm gedeelte waar de biggen kunnen liggen en een koud gedeelte.

Lees meer