vanOsch-logo-wit

Kraam zeugen

vanosch-kraamzeugen-wit

Kraamzeugen

vanosch-kraamzeugen-wit

Stalinrichting voor uw kraamzeugen

Goede, professionele huisvesting van kraamzeugen en biggen is een sleutelvoorwaarde voor een succesvolle agrarische onderneming. Comfort, dierwelzijn en gebruiksgemak staan centraal in al onze oplossingen.

We onderscheiden drie soorten kraamhokken:

 • Vaste kraamhokken
 • Beweegbare kraamhokken
 • Vrijloopkraamhokken

  Vaste kraamhokken

  Vaste kraamhokken hebben een vaste, onbeweegbare vloer. De zeug en de biggen bevinden zich in dezelfde ruimte, op dezelfde hoogte. Afhankelijk van de toepassing kies je voor een Amerikaans of Europees model.

  Amerikaans model

  Dit type heeft een in hoogte verstelbare onderbuis. Afhankelijk van de grootte van de zeug stel je de onderbuis makkelijk bij, naar beneden of naar boven. Ook de breedte van het kraamhok is verstelbaar. Belangrijke kenmerken van dit Amerikaanse model: veel ligcomfort en (mede daardoor) een goede bereikbaarheid van de uier.

  Europees model

  Het Europese model kraamhok is breder dan het Amerikaanse model. Ook bij dit type kraamhok is de breedte verstelbaar. Verder heeft dit type kraamhok verticale afwijzers, die zorgen dat de zeug niet uit het kraamhok rolt. Daardoor is de horizontale buis wat hoger gepositioneerd dan bij het Amerikaanse model.

  Kraamzeugen

  Beweegbare kraamhokken

  Beweegbare kraamhokken, ook wel balans kraamhokken genoemd, zijn uitgerust met een mechanische schakelaar. Staat de zeug op, bijvoorbeeld om te vreten, dan treedt het mechanisme in werking en wordt de vloer waarop de zeug zich bevindt zo’n 25 centimeter gelift. Zodra de zeug weer gaat liggen, daalt de vloer tot het normale niveau. Hierdoor is de kans op doodliggers klein, is de biggenuitval minimaal en vermijd je het risico van omzetderving maximaal. Vanzelfsprekend fabriceren we jouw beweegbare kraamhokken op maat.

  Vrijloopkraamhokken

  In de varkenshouderij neemt de vraag naar loslopende zeugen in het kraamhok toe, in veel Europese landen is vrijloop zelfs onderdeel van de (toekomstige) wet- en regelgeving. Naast hygiëne en dierwelzijn is (financieel en technisch) resultaat voor de varkenshouder van fundamenteel belang.

  In een vrijloopkraamhok heeft een zeug meer bewegingsruimte dan in een vaste box. Het implementeren van vrijloopkraamhokken heeft tot positieve verbeteringen op basis van dierwelzijn geleid wat resulteert in meer melkproductie met een hogere kwaliteit. Dit leidt tot een hogere bigkwaliteit met speengewichten die circa 0,9kg hoger liggen.

  Wat zijn de potentiële negatieve gevolgen van deze huisvesting? Een belangrijk nadeel is de hogere kans op doodgelegen biggen bij vrijloopkraamhokken. Van Osch speelt hier op in door met hokinrichting het gedrag van zeug en biggen te sturen. In het ontwerpen van het vrijloopkraamhok spelen zaken als veiligheid voor de verzorger, werkgemak, liggedrag van de zeug, vluchtroutes voor de biggen, valbeugels en biggennesten een belangrijke rol. Vrijloopkraamhokken zijn uitvoerbaar met zowel vaste als beweegbare vloer.

  Voertroggen en vloeren

  Voor alle types kraamhokken leveren we voertroggen in verschillende afmetingen en diverse materialen en oplossingen voor waterleiding en droog- en brijvoer. Ook de hokvloer kunnen we in meerdere materialen leveren, zoals comfortabele, onderhoudsarme gecoate kunststofvloeren voor biggen en driekant stalen en gietijzeren vloeren voor zeugen.

  Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor drinkbakken en waterleidingen? Klik dan hier

  Kwaliteit: advies

  We werken eenvoudig en laagdrempelig: al met een schets of globale indruk kun je bij ons terecht. We inventariseren jouw wensen en gaan aan de slag. Daarin zijn we constructief-kritisch. Kan er iets beter, goedkoper of slimmer? Dan melden we dat. Niet om eigenwijs te zijn, wél omdat we graag een stap extra zetten in jouw voordeel. Zo garanderen we dag in, dag uit stalinrichtingen van excellente kwaliteit.

  Innovatie in stalinrichting

  Wet- en regelgeving op het gebied van stalinrichting is veranderlijk. Voor een goede agrarische bedrijfsvoering is een innovatieve partner/leverancier dan ook van groot belang. Om die reden passen we onze inzichten voortdurend aan en blijven we onze producten continu vernieuwen.

  Wil je graag meer informatie over onze stalinrichting voor kraamzeugen? Een mailtje naar graageenafspraak@van-osch-uden.nl en we plannen met veel plezier een afspraak met je in.

  vanosch-dragende-zeugen-zw

  Hulsel, kraamstal

  vanosch-kraamzeugen-zw

  Leende, zeugenstal

  vanosch-biggen-z

  Wolferstedt, vrijloop kraamstal

  vanosch-vleesvarkens-zw

  Nederweert, vrijloop kraamstal

  vanosch-dragende-zeugen-wit
  Dragende zeugen
  vanosch-kraamzeugen-wit
  Kraamzeugen
  vanosch-biggen-wit
  Biggen
  vanosch-vleesvarkens-wit
  Vleesvarkens
  vanosch-rvs-wit
  RVS Stalinrichting

  Heeft u behoeft aan meer informatie over de producten van Van Osch, of wilt u meer weten over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag..