vanOsch-logo-wit

Dragende
zeugen

vanosch-dragende-zeugen-wit

Dragende zeugen

vanosch-dragende-zeugen-wit

Stalinrichting voor uw zeugen..

De belangrijke eigenschappen waaraan een stal voor zeugen moet voldoen, zijn veiligheid, comfort en bedieningsgemak. Van Osch combineert het beste uit die drie aandachtsgebieden in optimale stalinrichting.

We onderscheiden op het gebied van stalinrichting voor zeugen drie verschillende soorten boxen:

 • Dekstalboxen (dekboxen)
 • Berenhokken
 • Boxen voor groepshuisvesting

  Dekstalboxen (dekboxen)

  De varkens verblijven waarschijnlijk slechts enkele dagen in de dekstalbox. Toch moet de box voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Zo is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de zeug belangrijk. Op het gebied van toegankelijkheid van dekstalboxen voeren we drie veel voorkomende systemen (poorten):

  Texasboxen

  Boxen met twee gescheiden ingangspoorten (‘saloonpoortjes’) aan de achterzijde van de box. Eén deur houdt de zeug op haar plek en via de andere verschaf je eenvoudig toegang tot de box. Je bedient de ingangspoorten met één hand. We maken iedere Texasbox op maat, afgestemd op jouw wensen.

  Box met opklap-/draaipoorten

  Deze box met ingangspoorten aan de achterzijde is een bedrijfseconomisch aantrekkelijke variant van de dekboxen. Belangrijkste eigenschappen: een relatief lage kostprijs, gebruiksgemak (onder andere dankzij de inseminatieopening).

  Box met bedieningspoort aan de voorzijde

  Via deze eenvoudig te bedienen toegangspoorten plaats je de beer voor de zeug. Inseminatie verloopt snel en doeltreffend. Zo zijn de poortjes zodanig ontworpen, dat ze altijd weer dichtvallen in de nulstand. Indien nodig, kun je de poortjes handmatig ont- en vergrendelen. Onderscheidende waarde: het systeem laat zich eenvoudig bedienen. Na enkele ervaringen is de beer in staat om de poorten zelf te openen (mits je de poorten ontgrendelt).

  Berenhokken

  Je huisvest de beren in maatwerk berenhokken. De ijzeren kokers en andere onderdelen zijn in alle formaten en afmetingen te verkrijgen. Flexibiliteit en bedieningsgemak zijn de belangrijkste eigenschappen van deze hokken voor beren.

  Groepshuisvesting

  Wanneer je de zeug na het insemineren in de groep wilt plaatsen, zijn efficiëntie en gebruiksgemak gewenst. Onze toegangssystemen stellen je in staat de zeugen per individuele box of met meerdere boxen tegelijk los te laten.

  We produceren onze groepshokken in alle mogelijke maten. We kunnen ze uitrusten met verschillende voedersystemen (zoals droogvoerbakken en trogvoedering). Ook is de keuze voor dichte wanden of volspijlen geheel aan jou (uiteraard adviseren we je daarbij op maat). Roostervloeren produceren we in staal, gietijzer of beton.

  We leveren de hokken voor groepshuisvesting als maatwerk pakket. Als je dat wenst, nemen we ook de eindmontage voor onze rekening (turn-key).

  We onderscheiden drie systemen voor groepshuisvesting:

  WECO-boxen

  WECO-uitloopboxen zijn voorzien van ons eigen WECO-scharniersysteem, dat al bijna 20 jaar bewezen kwaliteit levert. Je herkent het aan het karakteristieke blauwe WECO-scharnier. De poort valt dankzij het scharnier altijd terug in de nulstand, zodat in- en uitlopen efficiënt en probleemloos verloopt. Het WECO-systeem kent drie bedieningsvarianten: mechanische, pneumatische of manuele bediening. Bij zowel de mechanische als pneumatische bediening kun je de boxen separaat openen of gesloten houden. Heeft één varken een andere behandeling nodig? Dan laat je die box gesloten, terwijl de overige varkens hun box kunnen verlaten.

  Pig Free®

  Met Pig Free® groepshuisvesting bied je de zeugen meer leefruimte en comfort. Tegelijk kies je voor optimale stalbenutting en eenvoudig stalmanagement. Pig Free® stelt de zeug in staat de boxdeur naar buiten te openen (in plaats van naar binnen). De zeugen kunnen de box eenvoudig verlaten. De box is niet veel langer dan de lichaamslengte van de zeug, waardoor je meer leefruimte achter een dubbele rij boxen creëert. Dit maakt het systeem bovendien erg geschikt voor stallen met beperkte ruimte. Op een ruimte van 650 centimeter kun je twee rijen boxen realiseren (breedte 70 cm, uitloop 250 cm).

  Groepshokken

  We leveren zeugengroepshokken in duurzaam gegalvaniseerd hekwerk in combinatie met trespa. Natuurlijk zijn we ook je partner als het gaat over bijvoorbeeld voerbakken (droog- of brijvoer), waterleidingen en trogvoedering.

  Dragende-zeugen

  Wil je graag meer informatie over onze stalinrichting voor zeugen? Een mailtje naar graageenafspraak@van-osch-uden.nl en we plannen met veel plezier een afspraak met je in.

  vanosch-dragende-zeugen-zw

  Hulsel, kraamstal

  vanosch-kraamzeugen-zw

  Leende, zeugenstal

  vanosch-biggen-z

  Wolferstedt, vrijloop kraamstal

  vanosch-vleesvarkens-zw

  Nederweert, vrijloop kraamstal

  vanosch-dragende-zeugen-wit
  Dragende zeugen
  vanosch-kraamzeugen-wit
  Kraamzeugen
  vanosch-biggen-wit
  Biggen
  vanosch-vleesvarkens-wit
  Vleesvarkens
  vanosch-rvs-wit
  RVS Stalinrichting

  Heeft u behoeft aan meer informatie over de producten van Van Osch, of wilt u meer weten over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag..