vanOsch-logo-wit

Over ons

Over ons

vanosch-rvs-wit

Met hart voor en trots op varkenshouder …

Elke dag beter; met leergierig als een van onze kernwaarden is dat voor het complete team van Van Osch een vanzelfsprekendheid. En met ‘elke dag beter’ hebben we het over hoe we jou als agrarisch ondernemer of dealer in de varkenshouderij het best kunnen ondersteunen.

Bekijk onze andere pagina’s :

Met-hart-voor

Klanten aan het woord:

“Een prettige club met service en samenwerken hoog in het vaandel”

De productie van gezond voedsel en groene energie komt bij Houbensteyn Groep samen. Martin Houben, directeur en een van de eigenaren, geeft aan dat Houbensteyn de varkenshouderij en energieproductie heeft samengebracht in een duurzame kringloop waarvan het varken het middelpunt is. Van Osch is dan ook trots op de al jarenlange samenwerking.

Kwaliteitsproducten
Vraag je Martin Houben om zijn ervaringen met Van Osch in een woord samen te vatten, dan hoeft hij daar geen moment over na te denken. “Top!”, is volmondig het antwoord. “De mensen van Van Osch zijn vakmensen, die met hun moderne machinepark kwaliteitsproducten leveren. Of het nu over stallen voor zeugen gaat of voor vleesvarkens, van RVS of staal, Van Osch staat in mijn ogen voor vakwerk.”

Branche kent en vak verstaat
“Ze luisteren goed naar wat je wilt, denken mee in de ontwerpfase en maken vervolgens wat je hebt afgesproken”, zo geeft Martin Houben vervolgens aan. “Prettig is bovendien dat de mensen van Van Osch niet alleen in de contacten met jou als klant goed samenwerken, maar ook met de andere partijen die betrokken zijn bij de bouw van een stal. Het is gewoon een prettige club die de branche kent en het vak verstaat. Met service en samenwerken hoog in het vaandel.”

“Wat wordt gezegd en beloofd, wordt ook nagekomen”

Mark Tijssen is varkenshouder in hart en nieren, met meerdere vestigingen in Noord- en Midden-Limburg. Hoeveel jaren precies hij (en eerder ook zijn schoonvader) klant is bij Van Osch, dat durft hij niet te zeggen. Wat hij wel durft te zeggen: Van Osch is voor de varkenshouder het juiste adres als het over stalinrichtingen gaat.

Ervaring in de branche
“Wat ik bij een leverancier en producten belangrijk vind is dat ze weten waarover ze praten, ervaring hebben in de branche en kwalitatief goede producten leveren. Stuk voor stuk zaken waarop je bij Van Osch kunt rekenen”, zo geeft Mark Tijssen aan.

Oplossingsgericht
Mark Tijssen vervolgt met voor hem het feit dat de contacten altijd goed zijn. “Je hebt bij Van Osch korte lijnen en ook als er onverhoopt iets niet klopt wordt er snel geschakeld. Heel oplossingsgericht. Ik zeg altijd: service moet een vanzelfsprekendheid zijn. Aan alles merk je dat de mensen van Van Osch er ook zo over denken. Wat wordt gezegd en beloofd, wordt ook nagekomen. Daarop kun je volledig vertrouwen, zo ervaar ik al vele jaren.”

“We hebben dezelfde passie voor en beleving van ons vak”

Stabu is een technische groothandel met een zeer breed productassortiment. Naast producten in branches als de agrarische sector, watertechniek en -management en de groenvoorziening, wordt ook technisch advies op maat geleverd. En dat gaat hand in hand met service en persoonlijk contact. Niet vreemd dan ook dat Stabu en Van Osch elkaar al vele decennia weten te vinden.

Familiebedrijf
“Wat producten betreft is Van Osch natuurlijk bovenal gericht op stalinrichting in de varkenshouderij, maar advies op maat, service en persoonlijk contact zijn zeker kenmerken en krachten die we met elkaar gemeen hebben”, zegt Mirjam Berger, de algemeen directeur van Stabu. “Net als Van Osch zijn wij van origine een familiebedrijf. En dat merk je. We hebben dezelfde passie voor en beleving van ons vak. En we begrijpen elkaar, we spreken dezelfde taal.”

Maatwerk
Veel woorden zijn vaak dan ook niet nodig in de samenwerking. “Van Osch produceert voor ons enerzijds standaardproducten, zoals pvc board en deur- en muurprofielen. Maar ze leveren ook maatwerk, onder meer voor onze recreatieve poot. Ik denk bijvoorbeeld aan een specifiek ontwikkelde camperuitstort. Als Stabu hebben we zo met regelmaat een bepaalde behoefte, die we vervolgens als vraagstuk bij Van Osch neerleggen. Het oplossingsgerichte, praktische en innovatieve karakter van de medewerkers van Van Osch komt dan volledig tot z’n recht. Met de kennis en kunde die ze hebben opgedaan in de stalinrichting kunnen ze ook prima stalen en RVS-producten en -toepassingen ontwikkelen voor andere branches.”

“Onder de indruk van professionaliteit en innovativiteit”

Phil Bennis & Sons Ltd koopt en importeert apparatuur en machines van over de hele wereld voor levering aan onder meer de meest succesvolle varkenshouders in Ierland. Al zo’n veertig jaar werkt het gerenommeerde bedrijf samen met Van Osch. Over het waarom zijn de mensen van Phil Bennis & Sons helder.
“De service van Van Osch is ongeëvenaard. We hebben samen al vele projecten afgerond, van klein tot groot. Na het overeenkomen van de prijs worden heldere tekeningen gemaakt van wat moet worden geproduceerd en geïnstalleerd. Alles wordt nauwkeurig aangegeven, niets wordt over het hoofd gezien en ze ondersteunen op elk vlak in het vervolgtraject”, zo laat het Ierse familiebedrijf onder meer weten.

Hoogwaardige producten
Medewerkers van Phil Bennis & Sons zijn de voorbije jaren regelmatig met een of meerdere van hun klanten op bezoek geweest bij Van Osch. “En dan is succes verzekerd. Onze klanten zien dan met eigen ogen de professionaliteit en innovativiteit als basis onder de kwalitatief hoogwaardige producten voor de varkenshouderij. Onze klanten zijn telkens opnieuw onder de indruk. Zeker 95 procent besluit na zo’n bezoek daadwerkelijk tot koop.”

“De productie en levering zijn altijd zoals besproken”

Sinds 1978 is FGC Limited gespecialiseerd in het bouwen van hoogwaardige systemen voor de varkenshouderij. Het Canadese bedrijf heeft in de voorbije decennia een schat aan kennis en ervaring opgedaan in het realiseren van de meest uiteenlopende projecten op het vlak van productiesystemen voor varkenshouders. Dat FGC Limited en Van Osch intensief samenwerken is dan ook een logisch verhaal.

Prettig zakendoen
Meer dan logisch, zo stelt het team van FGC Limited als over de samenwerking wordt gesproken. “We hebben dezelfde uitgangspunten en waarden richting onze klanten als Van Osch. Centraal staan in onze gedachten producten en service van hoge kwaliteit, die hun prijs waard zijn. Wat ons ook zo aanspreekt bij Van Osch? Heb je een vraag, dan wordt er meteen gereageerd. En over het logistieke verhaal hebben we ook geen klagen. De productie en levering zijn altijd zoals besproken. Zo’n handelswijze noemen we ook in Canada ‘prettig zakendoen’.”

“Made in Holland spreekt Franse varkenshouders aan”

Ben Kanters begeeft zich onder de noemer van Pays Bas Élevage al vele jaren op de Franse markt. Hij is in de wereld van de varkenshouders door de wol geverfd, een ervaren rot in het vak. Als geen ander weet Ben Kanters wat de varkenshouderij in Frankrijk anno nu verwacht: kwaliteit. De producten van Van Osch (Made in Holland) spreken de Fransen dan ook aan.

Projecten in Frankrijk
Met trots loopt Ben Kanters door de foto’s die van zijn projecten in Frankrijk zijn gemaakt. Hij blikt onder meer terug op een grote opdracht bij een zeugenbedrijf in Frankrijk, met centraal droogvoerbakken (RVS-bakken met luchtinlaat) en roostervloeren. Een ander project laat openstaande driehoeksroosters zien, en een paar foto’s verder komen zelfsluitende zeugenboxen en seperate hekken met doorloop aan bod. Alles wat mogelijk is op het vlak van inrichting van varkensstallen komt voorbij.

Meer en meer kwaliteit
En zo valt ook met regelmaat de naam van Van Osch, waarmee Ben Kanters al meerdere decennia intensief samenwerkt. “Een aantal jaren geleden luidde het motto bij de Franse varkensboeren ‘goedkoop en goedkoop’. Inmiddels gaan ze meer en meer voor kwaliteit. En dat is natuurlijk ook waarvoor Van Osch met ‘Made in Holland’ staat. Daarnaast worden afspraken altijd nagekomen en is de service prima. Belangrijk voor mij als dealer. Na afstemming met Van Osch weet ik wat ik mijn klanten kan beloven. En mocht er onverhoopt toch iets niet kloppen, dan wordt met korte lijnen en daadkrachtig handelen meteen heel oplossingsgericht gehandeld.”

vanosch-dragende-zeugen-wit
Dragende zeugen
vanosch-kraamzeugen-wit
Kraamzeugen
vanosch-biggen-wit
Biggen
vanosch-vleesvarkens-wit
Vleesvarkens
vanosch-rvs-wit
RVS Stalinrichting
vanosch-dragende-zeugen-zw

Hulsel, kraamstal

vanosch-kraamzeugen-zw

Leende, zeugenstal

vanosch-biggen-z

Wolferstedt, vrijloop kraamstal

vanosch-vleesvarkens-zw

Nederweert, vrijloop kraamstal

Heeft u behoeft aan meer informatie over de producten van Van Osch, of wilt u meer weten over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag..